mercredi 23 septembre 2015

Orecchiette alla crema rosa


I know for most of people, eating Italian cuisine in Thailand is an heresy. But sometime even in this food Meccah you can be homesick and want some European food. And this dish is wonderful. Orrecchiette are very fluffy and coat perfectly this creamy sauce. For 4 people.

Ingredients

- 350 g orecchiette
- 200 g tomato puree (1 cup)
- 2 garlic cloves, minced
- 150 g pancetta
- 20 cl cream (1 cup)
- 1 tablespoon sugar
- 1 tablespoon olive oil
- 1 teaspoon dry oregano
- 1 pinch of chili flakes
- Salt pepper.

Blanch the tomato and peel it. Chop coarsely the pancetta. In a skillet brown pancetta 1 min. Set aside. Heat the olive oil in same skillet over medium heat and brown garlic and chilli. Add the tomato puree, pancetta, oregano, salt, pepper and a cup of water cook over low heat until very thick. Deglaze with the cream and cook over low heat for 5 minutes. Cook the orecchiette. Drain, toss with sauce and sprinkle generously with parmesan and serve immediately.
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Je sais que c'est une hérésie de manger cet genre de plat dans la Mecque de la gastronomie qu'est la Thaïlande, mais il arrive d'avoir le mal du pays et cette recette - découverte à Hua Hin, était sublime. Les orechiette sont très moelleuses et sont parfaites pour accompagner cette sauce crémeuse. Pour 4 pers.

Ingrédients

- 350 g d'orecchiette
- 200 g de purée de tomate
- 2 gousses d'ail finement hachées
- 150 de pancetta
- 20 cl de crème liquide
- 1 cuil à soupe de sucre
- 1 cuil à soupe d'huile d'olive
- 1 cuil à café d'origan
- 1 pincée de piment fort
- Sel, poivre.

Emincer la pancetta grossièrement. Dans une poêle faire revenir la pancetta 1 min. Réserver. Faire chauffer l'huile d'olive dans la même poêle à feu moyen et faire revenir l'ail et le piment. Ajouter le coulis de tomate, la pancetta et l'origan. Ajouter un filet d'eau, saler, poivrer et laisser cuire à feu doux pour obtenir une sauce très épaisse. Déglacer avec la crème, bien mélanger, laisser cuire à feu doux 5 min. Faire cuire les orecchiette. Égoutter, enrober de sauce, parsemer généreusement de parmesan et servir sans attendre.




Photo - Hua Hin railway station, Thailand / Gare d'Hua Hin, Thaïlande.

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