mercredi 23 septembre 2015

Nutella-Banana Cupcakes / Cupcakes banane-nutella


A little sweetness today with those a simply delicious cupcakes, combining the richness of the nutella and intense fragrance of banana. If you are not a huge fan of palm oil feel free to use any sort of palm oil free cocoa and hazelnut spreads. For 12 cupcakes.

Ingredients

- 110 g flour (3/4 cup)
- 100 g sugar (3/4 cup)
- 50 g of butter, soft (1/4 cup)
- 1 egg
- 5 cl milk (1/4 cup)
- 1 teaspoon baking powder
- 1 large riped banana.

Frosting

- 250 g mascarpone (1 cup)
- 150 g Nutella (1/2 cup)

1 - Cream butter and sugar with a whisk. When the mixture whitens add egg and milk. Mix flour and baking soda and add to mixture. Add the banana, coarsely crushed, in the batter. Line muffin/cupcake tins with paper cups. Pour the batter. Bake 15 minutes in preheated oven at 200 ° c. Remove from oven and let cupcakes cool in mold.

2 - Frosting: Whisk the mascarpone to relax and gently fold the nutella. Put in a pocket sleeve crenellated, and decorate the cupcakes. Refrigerate.
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Cette recette de cupcakes simplement délicieuse combine à la fois la richesse du nutella au parfum intense de la banane. Je ne suis pas fan d'huile de palme et j'utilise de la pâte à tartiner cacao-noisette d'autre distributeurs. C'est parfait! Pour 12 cupcakes. 

Ingrédients

- 100 g de farine 
- 100 g de sucre 
- 50 g de beurre
- 1 oeuf 
- 5 cl de lait 
- 1 grosse banane 
- 1 cuillère à café de levure. 

Glaçage 

- 250 g de mascarpone 
- 150 g de nutella. 

1 - Battre le beurre avec le sucre à l'aide d'un fouet. Quand le mélange blanchit ajouter l'oeuf, puis le lait. Mélanger la farine et la levure et l'ajouter au mélange. Incorporer la banane, écrasée à la fourchette, en fouettant bien. Doubler les moules à muffins/cupcakes de caissettes en papier. Répartir la pâte. Faire cuire 15 min dans un four préchauffé à 200°c. Sortir du four et laisser les cupcakes refroidir dans les moules. 

2 - Glaçage: Fouetter le mascarpone pour le détendre et incorporer délicatement le nutella. Mettre dans une poche à douille crénelée, et décorer les cupcakes. Réserver au frais.





Photo - Jardins du Casino, Monte-Carlo, Monaco.

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